User avatar
MOHDZAIDIJUNUS
Nickel Bitcoiner
Nickel Bitcoiner
Posts: 20
Joined: Fri May 20, 2016 5:39 pm

KEJATUHAN HARGA EMAS OKTOBER DAN RAMALAN EMAS JANGKA PANJANG

Tue Oct 11, 2016 5:48 pm

Image

Kejatuhan teruk harga emas oktober 2016 adalah masa terbaik membeli emas dan berniaga emas melalui promosi public gold bulan oktober untuk pemilik perniagaan dan pelajar
Harga emas mencatatkan penurunan terbesar dalam tempoh selama 15 bulan, kerana dolar yang lebih kukuh dan isyarat bahawa Rizab Persekutuan mungkin menaikkan kadar faedah tahun ini menjelang mesyuarat Rizab Persekutuan bulan depan. Harga emas telah meningkat sebanyak kira-kira 20 peratus tahun ini dan meningkat lebih daripada 25 peratus sebelum kemerosotan mendadak awal oktober 2016. Harga emas kini makin menyusut kepada $ 1,254 seauns, paras terendah sejak Jun bulan lepas.

KENAPA HARGA EMAS JATUH TERUK OKTOBER 2016 ?
Kejatuhan teruk harga emas pada oktober 2016 adalah di sebabkan beberapa faktor iaitu :
1. Jangkaan bahawa Rizab Persekutuan AS menaikkan kadar faedah lagi sebelum akhir tahun 2016 memberi kesan negatif terhaadap harga emas.
2. Nilai matawang dolar AS mengukuh yang telah meningkat sejak dua sesi yang lalu dan dirangsang oleh kadar peningkatan spekulasi. Emas dilihat sebagai pelindung nilai berbanding dolar AS supaya ia cenderung untuk bergerak ke arah yang bertentangan.
3. Permintaan emas fizikal menyusut akibat daripada kadar dan pergerakan dolar serta peniaga mengunci dan mengaut keuntungan daripada kenaikkan harga emas 2016.
4. Beberapa faktor lain juga menyebabkan kejatuhan harga emas dalam jangka pendek seperti peningkatan ketegangan di Syria, kerjasama antara Rusia dan Amerika Syarikat, Brexit, dan ketidaktentuan politik di Amerika Syarikat.

Image

Ramalan emas selepas kejatuhan mendadak oktober 2016 berdasarkan analisa teknikal jangka panjang dari tahun 2009 hingga kini menjangkakan harga emas akan turun lagi berada pada paras strong support atau harga lantai iaitu antara $1200 us/0z hingga 1250us/oz. Apabila harga emas dapat melintasi harga support ia akan naik hingga harga resistance pada paras $ 1300 us/oz. Semasa hendak mengatasi harga resistance emas ia mungkin mengalami sedikit penurunan dan seterusnya harga emas akan terus menaik (lihat graf rajah atas sekali).

Kejatuhan harga emas mendadak ini memberi kebaikkan kepada pelabur emas baru dan lama yang ingin mula menyimpan emas atau menambah simpanan emas. Penyimpan emas yang sudah memiliki emas pastinya mengambil peluang harga emas rendah ini dengan menambah simpanan emas melalui konsep pemurataan agar emas yang di miliki berharga murah.
Public Gold iaitu syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar asia yang mempunyai 19 cawangan seluruh malaysia, singapore dan Indonesia membuka peluang kepada pemilik perniagaan (owner business) dan pelajar (student) untuk menjadi pengedar emas Public Gold dengan hanya membeli emas pelaburan Public Gold dengan modal rendah pada masa harga emas terendah.

Image

Promosi Fly With Us Dealer Recruitment Drive (DRD) Public Gold bulan oktober 2016 adalah peluang dan masa terbaik untuk peniaga dan pelajar bagi menyertai perniagaan emas Public Gold. Klik http://www.pelaburanemaspublicgoldmalay ... blic-gold/ KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk mengetahui kelebihan berniaga emas Public Gold. Promosi DRD Fly With Us Public Gold memberi peluang dan masa terbaik untuk owner business untuk menjadi pengedar emas fizikal public gold dengan hanya membeli emas Program GAP ( Gold Accumulation Program ) minima RM5000 dan pelajar sekolah atau institut pengajian tinggi menjadi dealer atau pengedar emas dengan dengan hanya membeli emas GAP sebanyak RM2500 sahaja. Syarat kelayakkan biasa untuk menjadi pengedar emas public gold ialah membeli emas minima RM30,000. Jadi rebut peluang keemasan bulan oktober untuk mula menceburi perniagaan emas dan bagi pemilik perniagaan pastinya dapat mengembangkan lagi perniagaan dengan menjadi merchant dalam pg mall secara percuma.

Image

KELEBIHAN MENJADI MERCHANT (PENIAGA) DI PG MALL :
1. Dapat pengiklanan dan Promosi percuma dengan telah tersedia ahli Public Gold yang kini berjumlah lebih 83,000 orang.
2. Dapat mengembangkan perniagaan tanpa kos iklan kerana pg mall beroperasi online 24 jam sehari seluruh dunia.
3. Urusan pembayaran paling selamat, mudah dan cepat kerana melibatkan transaksi emas gap atau goldcash yang di uruskan oleh syarikat pelaburan emas terbesar malaysia iaitu Public Gold.
Maklumat mengenai pg mall iaitu suatu platform membeli belah barangan dan perkhidmatan menggunakan GOLD PAYMENT SYSTEM PERTAMA DI DUNIA klik www.pgmall.my.

SYARAT PROMOSI PUBLIC GOLD DEALER RECRUITMENT DRIVE (DRD) FLY WITH US OKTOBER 2016 :
1. Pemilik perniagaan/business owners/runners membeli emas gap minimun RM5000 terus dapat menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran. Percuma menjadi merchant dalam Pg Mall Public Gold.
2. Pelajar/student berumur 18 ke atas membeli emas gap minima RM2500 dapat terus menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran.
3. Pemilik perniagaan atau bisnes owners atau pelajar mempunyai kad atau dokumen perniagaan atau pelajar sebagai bukti.
4. Promosi sah HANYA dari 1 Oktober 2016 hingga 30 oktober 2016 sahaja dan terhad untuk 100 transaksi pertama. Siapa cepat, dia dapat.

DUA CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD MELALUI PROMOSI DRD FLY WITH US BULAN OKTOBER 2016 UNTUK BUSINESS OWNERS DAN STUDENT :
BELI RM2500 emas gap, terus jadi new dealer (kena sertakan kad pelajar) KHAS UNTUK STUDENT
BELI RM5000 emas gap, terus jadi new dealer (kena sertakan surat/dokumen perniagaan) KHAS PEMILIK PERNIAGAAN/BUSINESS OWNERS

Image

Program GAP adalah program kumpul emas yang terkumpul dalam akaun gap. Jadi supaya pembelian emas yang patuh syariah hendaklah membeli emas gap dalam gandaan 1g kerana membeli gold bar 1g fizikal yang boleh di akad jual beli. Cara membeli emas gap patuh syariah adalah dengan membulatkan pembelian gram emas. Contoh, harga emas 1g gap semasa ialah RM181, maka bagi penjawat awam perlu membeli minima RM5000 / 181 iaitu 27.62 gram emas. Maka penjawat awam sebaiknya membeli emas 28 gram emas gap iaitu RM181 X 28 g iaitu RM5,068.


CARA 1 : BELI EMAS GAP MELALUI WHATSAPP
Ikuti langkah dibawah untuk membeli emas gap RM5,068 atau 28 gram emas gap terus layak menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran :
1. Bank in / transfer RM2500 (bagi student) atau RM5000 (bagi peniga) ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD bernombor 5571-3923-8048 (maybank) ATAU bernombor 3167-52-0833 (public bank)
2. Ambil gambar resit bank in/transfer..
3. Hantar gambar resit bayaran bank in/transfer DAN maklumat di bawah, kepada whatsapp saya 019-9185593 untuk saya proses pendaftaran menjadi dealer Public Gold. Maklumat atau detail yang perlu di hantar ialah :

PG NEW BELI GAP RM5,068
Tarikh belian :
Masa belian :
Nama penuh :
Nombor IC :
Nombor Tel :
Email :
Item pembelian : Beli Gap RM5,068 atau 28g
No akaun maybank/public bank :
Nama introducer : Mohd Zaidi Junus
Kod pg introducer : PG001425
Catatan : Promosi DRD Fly With Us terus menjadi normal dealer Public Gold.
disertakan gambar resit pembelian bank in/transfer DAN bukti student/dokumen perniagaan


TAHNIAH ANDA TELAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD iaitu telah bina perniagaan emas sendiri bersama Public Gold untuk menjana pendapatan aktif dan pasif untuk sepanjang hayat. Panduan, bimbingan atau maklumat seterusnya akan saya beritahu melalui whatsapp individu dan kumpulan whatsapp.

CARA 2 : BELI EMAS GAP DI CAWANGAN PUBLIC GOLD
Pembelian emas GAP juga boleh di lakukan di cawangan Public Gold berdekatan dengan membawa wang tunai minima RM2500 (pelajar) atau RM5000 (peniaga), kad pengenalan, kad/dokumen bukti peniaga/student dan buku maybank/public bank. Buku maybank atau public bank adalah untuk Public Gold memasukkan komisen dealer 20 hb setiap bulan. Jika belum ada akaun maybank/public bank boleh diberikan lain kali kerana pemberian komisen public gold di masukkan ke akaun dealer sekali sebulan iaitu pada 20 hb setiap bulan. Klik http://www.pelaburanemaspublicgoldmalay ... as-online/ CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA, SINGAPURA DAN INDONESIA untuk melihat alamat 19 cawangan public gold terdekat anda.
Semasa pembelian emas GAP, pastikan memaklumi staff public gold bertugas :

“Mahu beli emas gap RM2500 atau RM5000 untuk menjadi normal dealer melalui promosi DRD Oktober 2016 dimana NAMA INTRODUCER ialah MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER ialah PG001425”

Setelah membeli emas GAP dan menjadi dealer Public Gold, sila whatsapp kepada saya 019-9185593 untuk panduan dan bimbingan PERCUMA dan seterusnya untuk kita sama-sama membina perniagaan emas fizikal dan sama-sama berjaya dalam perniagaan emas Public Gold.

Kejatuhan nilai wang ringgit, kenaikkan harga barang, kemelesetan ekonomi, peningkatan kos sara hidup, bekalan dana kecemasan, pelaburan paling selamat dan kejatuhan harga emas teruk dengan ramalan harga emas yang akan meningkat adalah peluang terbaik untuk membeli dan menyimpan emas. Pelaburan emas Public Gold memberi peluang semua golongan untuk melabur serta menyimpan emas dengan modal rendah iaitu HANYA RM100 atau membeli gold bar 0.5g 24K diiktiraf dunia LBMA tanpa cukai gst. Minat menyimpan emas tapi belum mempunyai wang untuk membeli emas boleh klik http://www.pelaburanemaspublicgoldmalay ... blic-gold/DAFTAR PERCUMA MENJADI AHLI PUBLIC GOLD ATAU MULA BELI EMAS SERENDAH RM100 untuk pendaftaran percuma dan maklumat tentang pelaburan emas Public Gold atau whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi junus, Master Dealer Public Gold semenjak 2010 untuk bimbingan percuma.


BERTINDAK SEGERA SEBELUM TERLAMBAT

Return to “Malay / Bahasa Melayu”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests